Candidatul USL la şefia Consiliului Judeţean Argeş a dat explicaţii stupefiante atunci când a fost acuzat de conflict de interese, fals în declaraţii şi corupţie.
În ianuarie 2011, baronul Nicolescu a fost reținut pentru 24 de ore. Când a afl at că este acuzat de corupție, s-a îmbolnăvit subit. La o săptămână a fost eliberat
Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost timp de şase ani în conflict de interese potrivit inspectorilor Agenţiei Naţionale de Integritate. În perioada 2004-2010, acesta a uitat să declare că este acţionar la 11 societăţi. Inspectorii au calculat că acţiunile deţinute de Nicolescu valorau aproape 850.000 de lei. Mai grav, candidatul USL a semnat, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, contracte din bani publici cu două societăţi la care era acţionar majoritar Autopro Mond şi Mac Auto. În nouă cazuri, inspectorii au descoperit că firmele lui Nicolescu au fost singurele care au depus oferte la Consiliul Judeţean, iar tot el a fost cel care a aprobat şi semnat aceste contracte.
Averea "ascunsă"
La solicitarea ANI, procurorii DNA au deschis un nou dosar pe numele lui Nicolescu, pentru posibile fapte de fals în declaraţii şi corupţie.
Cele mai valoroase acţiuni ale lui Nicolescu, care nu au fost trecute în declaraţia de interese, sunt chiar cele care aveau contracte cu Consiliul Judeţean Argeş. Inspectorii au arătat că, în perioada 2008-2010, acesta a deţinut 165.209 de acţiuni, în valoare de 413.022 de lei la Auto Pro Mond, reprezentând 92% din capitalul social. În cazul Mac Auto, politicianul a avut 16.610 acţiuni, în valoare de 166.100 de lei, reprezentând 63% din capitalul social. Nicolescu a uitat să-şi declare acţiunile la OTP Garancia Asigurări (în valoare de 26.700 de lei, care au fost vândute pe 24 noiembrie 2005), ATE Bank România (