Pe 29 şi 30 iunie, va avea loc cea de-a patra ediţie a festivalului gastronomic şi eco-cultural
"D'ale Gurii Dunării", organizat de asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, cu ocazia Zilei Dunării. Dacă, anul trecut, festivalul s-a ţinut la Sulina, în adevărata capitală a Deltei, de această dată organizatorii au ales Bucureştiul, chiar în curtea Muzeului Ţăranului Român. Este invitat publicul larg al Capitalei, pentru a gusta cele mai alese feluri de mâncare, pregătite de bucătarii cei mai pricepuţi din Jurilovca, Letea, Mahmudia, Mila 23, Crişan, Luncăviţa, Pardina, Chilia Veche şi Sulina. Nu va lipsi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, deoarece, după cum se ştie, Delta este una dintre zonele cu o mare diversitate etnică. Fiind prima ediţie „de Bucureşti”, festivalul este condimentat cu muzici şi dansuri, interpretate de ansamblurile folclorice „Peceneaga”, „Jurilovca”, „Mila 23”, „Mahmudia” şi ansamblul Comunităţii Evreieşti. Publicul va putea participa la lecţii de împletituri de papură şi stuf, precum şi la demonstraţia de gătit borş de peşte, ca la mama acasă. Veţi putea cumpăra următoarele: brânzeturi şi lactate de Galaţi; peşte afumat, zacuscă de peşte, gem de nuci şi dulceaţă de trandafiri de la Mihaela Feodorov, câştigătoarea concursului de antreprenoriat Salvaţi Delta; diverse obiecte tradiţionale din stuf şi papură, ţesături. Panouri atrăgătoare vor afişa o mare diversitate de oferte pentru petrecerea unei vacanţe în Deltă, din partea organizaţiilor: „Centrul pentru politici durabile Ecopolis”, Societate Ornitologică Română, Asociaţia "Ivan Patzaichin - Mila 23" (Rowmania) şi Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România. Bucureşteni, nu uitaţi să savuraţi Dunărea şi Delta! Pe 29 şi 30 iunie, va avea loc cea de-a patra ediţie a festivalului gastronomic şi eco-cultural
"D'ale Gurii Dunării", organizat de asociaţia Salvaţi Dunărea şi