Adevărat simbol culinar al începutului de vară, ne încântă simţurile cu aroma, cu gustul şi culoarea lor. Când le vezi pe tarabele din piaţă le-ai mânca şi cu ochii, mai ales că acum, la mijloc de iunie, au apărut "adevăratele" căpşuni româneşti, coapte la timp şi ne-otrăvite cu chimicale, care pe lângă gust au şi efecte terapeutice, de care trebuie numaidecât să beneficiem.
Mod de folosire
Se consumă zilnic 1-1,5 kg de căpşuni, în mai multe reprize, cu aproximativ 30 de minute înaintea meselor principale. Se mănâncă fructele bine spălate, din care s-au îndepărtat toate părţile stricate sau intrate în fermentaţie. O cură de căpşuni durează minimum 7 zile şi maximum o lună, dar de cele mai multe ori, este limitată de perioada în care găsim aceste fructe proaspete, care nu durează decât vreo patru săptămâni. Să aflăm în continuare şi efectele terapeutice ale acestei cure.
Căpşunile şi kilogramele în plus
Un kilogram de căpşuni are doar 350 de calorii, adică echivalentul a două felii de caşcaval sau a jumătate dintr-o porţie de tort. În plus, căpşunile conţin în proporţie de 13% fibre alimentare, adică acele substanţe nedigerabile care dau senzaţia de saţietate şi care "curăţă" organismul de toxine. Din aceste motive, cura de căpşuni este un mijloc foarte eficient pentru a lupta cu kilogramele în plus. Înaintea fiecărei mese, se consumă câte 300 g (adică două pahare) de căpşuni bine spălate, iar între mese, dacă ni se face foame, consumăm, de asemenea, căpşuni, eventual un iaurt cu căpşuni (preparat în casă). Cura durează minimum trei săptămâni, nu este deloc greu de ţinut şi duce la pierderea a aproximativ cinci kilograme din greutatea corporală, care nu vor mai fi puse la loc, dacă se menţine o dietă echilibrată, cu multe fructe.
Căpşunile şi reîntinerirea
Aceste fructe sunt printr