Pe lângă cheltuielile de spitalizare a celor răniți în accidente, administratorii de rute sunt obligați să acorde și o primă suplimentară fiecărui călător care a avut de suferit.
Trei persoane, printre care şi un copil de doi ani, au ajuns ieri la spital, după ce două microbuze s-au ciocnit la intrarea în Durleşti. Răniţii se aflau în maxi-taxi-ul de pe ruta 185, care era plin cu pasageri. Cealaltă maşină, de pe traseul 190, nu avea niciun călător şi, potrivit martorilor, venise de pe o altă stradă fără a acorda prioritate primului microbuz. O fetiţă şi mama ei s-au lovit la cap, iar un bărbat s-a ales cu leziuni la torace şi la un picior.
Acesta este al treilea accident de microbuz soldat cu victime, petrecut în nici două săptămâni. Bilanţul este alarmant: patru morți și 33 de răniți. Dintre supravieţuitori, 17 au fost vătămaţi numai în accidentul de la intersecția străzilor Mihail Kogălniceanu și Mihai Eminescu din Capitală. Un maxi-taxi de pe ruta 110, care mergea cu viteză mare, n-a cedat trecerea unui autoturism care se deplasa regulamentar.
Cu toate că beneficiază de o serie de drepturi, de cele mai multe ori victimele nu știu cui să se adreseze și ce compensaţii au de primit. În stare de şoc, mulţi dintre ei nici nu se gândesc la bani. „N-am vorbit cu nimeni de la firma de maxi-taxi. Nu-mi trebuie banii nimănui. Șoferul a fost strivit sub vehicul. El să se facă bine", a spus Galina Andonev, o călătoare din microbuzul 110 care s-a ales cu contuzii la cap, fracturi la ambele mâini și la bazin.
Unde ne adresăm în caz de accident
Dacă devii victima unui accident de microbuz, poţi să te adresezi operatorului rutei de maxi-taxi sau direct șoferului pentru a afla ce despăgubiri ţi se cuvin. „În cazul când ați fost rănit în unul din microbuzele noastre, veniți la noi cu documentele de la spital cu privire la gravitatea leziunilor, d