Pentru ca tot este anotimpul capsunilor, iata o reteta delicioasa si racoritoare.Este o prajitura simpla, dar foarte eleganta, iar succesul este garantat. Profitati cat mai sunt capsuni si delectati-va cu acesta prajitura. Nu veti regreta. Prajitura rulada cu capsuni
Sursa imagine: culoriledinfarfurie.blogspot.ro
Ingrediente:
Blat rulada:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingura de ulei
- coaja rasa de lamaie
- 1 borcan mic de gem de capsuni
Umplutura de capsuni:
- 500 g capsuni
- 2-3 linguri de zahar
- 1 lingurita de zeama de lamaie
- 15 g de gelatina
Mod de preparare:
Se face un pandispan clasic din 6 oua.
Se bat albusurile, se adauga apoi treptat zaharul si zaharul vanilat, potrivit culoriledinfarfurie.blogspot.com.
Se adauga si galbenusurile unul cate unul si lingura de ulei.
Faina se incorporeaza incet sa nu se lase compozitia.
Se adauga si coaja rasa de lamaie.
In tava mare de la aragaz se pune hartie de copt si se rastoarma compozitia.
Se da la cuptor cca 25-30minute.
Cand e gata se rastoarna pe un prosop umed.
Se desprinde hartia si se ruleaza cald in prosop.
Cand s-a racit, derulam rulada si o ungem cu gem de capsuni.
Rulam strans din nou si lasam la rece.
Pentru umplutura, mixam capsunile taiate in sferturi, cu 2-3 linguri de zahar si o lingurita de zeama de lamaie.
Gelatina dupa ce am hidratam cu 3-4 linguri de apa, o incalzim putin apoi o incorporam cu grija in capsunile mixate.
Lasam la rece.
Luam o forma de chec, o tapetam cu hartie si folie de plastic deasupra.
Taiem rulada in 18 felii.
Le asezam pe doua randuri cat mai strans.
Cand crema de capsuni este aproape inchegata, se rastoarna peste feliile de rulada.
Trebuie sa aveti grija