Spirulina este o adevarata uzina nutritionala, asta nu poate fi contestat, insa multe dintre asa-zisele sale efecte nu au fost confirmate de stiinta. Totusi, sunt destule beneficii pe care aceasta le aduce.
RedOrbit, care citeaza mai multe rapoarte publicate de jurnalul Nutrition, a facut propriile investigatii, facand slalom printre studiile intreprinse pana acum legat de spirulina. Astfel, spirulina, una din multele alge albastru-verzui, un microorganism ce se dezvolta la suprafata lacurilor din climatele calde, cum sunt cele din America Latina si Africa, ce se recolteaza, se usuca, fiind apoi consumata de oameni, e folosita de secole. Bogata in nutrienti, spirulina se utilizeaza chiar si la prajituri, candva regasindu-se si in dieta aztecilor.
In prezent, FDA-ul american (Food and Drug Administration) si Organizatia Mondiala a Sanatatii o recunosc ca fiind tip de hrana sanatoasa.
O analiza in ceea ce priveste nutrientii continuti a aratat ca 55 - 77% din masa spirulinei uscate consta in proteine, acestea fiind superioare altor proteine vegetale, chiar si a celor din legume. Contine amino-acizi grasi esentiali, iar un studiu realizat la Universitatea de Stat Kansas a confirmat ca spirulina inglobeaza 5 amino-acizi esentiali, pe care organismul nu ii poate fabrica.
Este bogata in potasiu si contine si calciu, crom, cupru, fier, magneziu, fosfor, seleniu, sodiu si zinc. De asemenea, contine Vitamina B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (nicotinamida), B6 (piridoxina), B9 (acid folic) si B12 (cianocobalamina). Spirulina inglobeaza, de asemenea, si Vitamina C, D si E.
Cu toate acestea, folosirea spirulinei ca agent terapeutic este disputata, multi fiind de parere ca beneficiile oferite de aceasta ar fi exagerate. Testele pe animale realizate la Universitatea South Florida, insa, au aratat ca atunci cand dietele c