Îndrăgostit până peste cap de ţinuturile transilvănene, prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, face, de câţiva ani, potecă prin România. Şederile sale în peisaje rustice pun însă în mişcare o armată de agenţi care-i asigură, din umbră, protecţia. Îndrăgostit până peste cap de ţinuturile transilvănene, prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, face, de câţiva ani, potecă prin România. Şederile sale în peisaje rustice pun însă în mişcare o armată de agenţi care-i asigură, din umbră, protecţia.
Zâmbete largi oferite sătenilor, strângeri de mâini şi chiar îmbrăţişări prieteneşti cu orice localnic care-i iese în cale, plimbări relaxante cu şareta sau pe jos, în locuri mai puţin populate, degustări de vinuri sau de bucate tradiţionale... Aceasta este doar faţa văzută a vizitelor, de-acum obişnuite, ale prinţului Charles pe meleaguri mioritice. Însă pentru siguranţa bărbatului cu sânge albastru, serviciile secrete româneşti, cele britanice şi ofiţerii SPP îşi dau mâna şi pun la cale cel mai bun plan de apărare a importantului musafir. Libertatea vă prezintă în exclusivitate care este strategia aplicată pentru protecţia prinţului.
1. În jurul prinţului Charles sunt mereu ofiţeri de la serviciile secrete engleze. Dacă ei cred că e necesar, cer sprijinul omologilor din România care, la rându-le, îşi vor ocupa locurile în dispozitivul de apărare al moştenitorului coroanei britanice.
2. Înainte de vizită, toate casele în care există informaţii că prinţul Charles va intra sunt verificate la sânge. În funcţie de datele adunate, pe coline, pe acoperişuri sau pe turlele bisericilor, pot fi plasaţi lunetişti care trag la ordinul superiorilor care monitorizează acţiunea.
↑ Moştenitorul coroanei britanice deţine mai multe case pe Valea Zălanului
3. Ofiţerii însărcinaţi cu protecţia prinţului primesc informaţii despre topografia zonei. Ei treb