Proiectul lui Dominic Samuel Fritz a început în urmă cu șapte ani, când germanul a strâns un cor de zece persoane, pentru un concert de gopsel în biserica din Elisabetin. Corul a crescut în fiecare an, iar The Timișoara Gospel Project numără acum 100 de persoane.
The Timișoara Gospel Project este o aventură muzicală ieșită din comun, la care participă oameni care au muzica în sânge și puțină nebunie. Este un cor cu o viață de fluture, care renaște în fiecare an ca prin vrajă. Bagheta îi aparține germanului Dominic Fritz.
Pare ireal cum reușește să strângă în jurul lui o mână de oameni, din toate păturile sociale, vârstele și de toate confesiunile, cei mai mulți fără să aibe de-a face cu muzica, iar după o săptămână de repetiții, să fie în stare să dea un concert la modul cel mai profesionist.
The Timișoara Gospel Project a început în 2005 sub forma unui work-shop. Dominic Fritz a venit prima dată în Timișoara, în anul 2004. După ce a absolvit liceul catolic de iezuiți, trebuia să facă un an de voluntariat într-o țară mai puțin dezvoltată.
“Am venit în România, în Timișoara, la o casă de copii din cadrul Caritasului. Am lucrat ca un educator cu copii între 9 și 12 ani. A fost o experință care mi-a schimbat viața. Am înțeles foarte multe despre viață. Este incredibil cât de mult se pot schimba copii dacă le dăruiești afecțiune fără niciun interes. În acel an m-am îndrăgostit de Timișoara”, a povestit Dominic.
Având experiența corului din liceu, Dominic Fritz s-a gândit să formeze la Timișoara un cor de gospel format din copiii instituționalizați. La început a fost dezamăgit că nu a putut să strângă mai mult de zece persoane, iar concertul s-a ținut în biserica catolică din Elisabetin.
“La început am fost temător, dar concertul a ieșit foarte bine. Atunci s-a născut Timișoara Gospel Project și am zis că voi reveni în fieca