Cea mai frecventă eroare pe care o fac candidaţii este neadaptarea CV-ului la specificul postului căutat
Dacă CV-ul nu îţi pune în valoare aptitudinile şi experienţa profesională, şansele de a fi chemat la interviu sunt ca şi inexistente
Foarte mulţi români nu ştiu să se pună în valoare în CV-ul personal, iar cea mai frecventă greşeală pe care o fac candidaţii atunci când îşi alcătuiesc CV-ul este neadaptarea acestuia la specificul postului căutat şi la domeniul de activitate al angajatorului, potrivit unui studiu realizat de CVShop.ro.
Topul celor mai frecvente greşeli continuă cu concentrarea mai degrabă pe simpla enumerare a experienţelor profesionale şi nu pe evidenţierea rezultatelor şi realizărilor profesionale de până acum, greşeală întâlnită în 76% dintre CV-urile analizate de CVShop.ro.
Peste 85% dintre CV-uri nu sunt adaptate domeniului de activitate al postului vizat sau conforme cu nivelul de pregătire al candidatului, iar un CV general nu este unul competitiv şi eficient în a te ajuta să obţii locul de muncă dorit, potrivit sursei citate.
"CV general nu este unul competitiv şi eficient în a te ajuta să obţii locul de muncă dorit, în condiţiile în care, pentru fiecare loc de muncă aplică, în medie 150 de candidaţi, iar cele mai recente studii arată că angajatorii petrec în medie doar şase secunde pentru a analiza un CV. Iar dacă CV-ul nu îţi pune în valoare aptitudinile şi experienţa profesională, şansele de a fi chemat la interviu sunt ca şi inexistente. Serviciile de scriere profesionistă a CV-ului sunt foarte populare în ţările din Vest, pentru că aceştia au realizat deja importanţa acestor servicii într-o piaţă competitivă a muncii", a declarat Cristian Tudorache, director general la CVShop.ro.
Aproape jumătate dintre CV-uri conţin greşeli
Aproape jumătate dintre CV-urile analizate conţineau