În secţia de votare 157 din Cantina Complex Studenţesc Observator din municipiul Cluj-Napoca sutn arondaţi doar trei alegători. Cei şapte membri ai biroului electoral al secţiei de votare îi vor aştepta la vot, duminică, pe cei trei alegători înscrişi în listele electorale.
Întrebat despre această situaţie, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhuleţ, a explicat, sâmbătă, pentru Mediafax, că respectivii cetăţeni cu drept de vot ar fi putut fi înscrişi în listele electorale de la o secţie de votare apropiată. Muhuleţ a subliniat că, potrivit prevederilor legale, secţiile de votare sunt delimitate şi organizate de către primari, responsabilitatea aparţinându-le acestora.
Un număr mare de alegători sunt aşteptaţi la urne la secţia 60, organizată la Grupul Şcolar Electrotehnic "Edmond Nicolau" din municipiul Cluj-Napoca - 3.273.
Mai multe secţii de votare cu număr foarte mic de alegători arondaţi sunt în judeţul Cluj: în municipiul Cluj-Napoca, secţia 159 - 41 de alegători, în comuna Beliş, secţia 4 - 37 alegători, în comuna Bobâlna, secţia 5 - 45 alegători, în comuna Corneşti, secţia 1 - 39 alegători, în comuna Iara, secţia 8 - 44 alegători, secţia 10 - 29 de alegători (casa particulară nr. 44 din satul Măgura Ierii) şi secţia 13 - 44 alegători, precum şi în comuna Jichişu de Jos, secţia 5 - 29 alegători.
Potrivit Legii 67/2004 privind alegerea administraţiei publice locale, în localităţile urbane se organizeză câte o secţie de votare la 1.000 - 2.000 de locuitori, iar în comune, câte o secţie de votare la 500 - 2.000 de locuitori, de regulă în fiecare sat. Potrivit prevederilor legale, pot fi organizate secţii de votare şi în satele sau în grupurile de sate cu populaţie de până la 500 de locuitori.
Legea prevede că birourile electorale ale secţiilor de votare sunt constituite dintr-un preşedinte, un locţiitor al