Preocupaţi de regenerarea pădurilor judeţului, silvicultorii suceveni au împădurit anul acesta aproape 2.000 de hectare de teren, depăşind chiar şi normele trasate la început de an.
Şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, a precizat că în cadrul campaniei de împăduriri de primăvară, recent finalizată, au fost plantaţi 6,3 milioane de puieţi de arbori, în principal molid, brad şi larice.
Dacă la începutul anului silvicultorilor suceveni li s-a trasat ca ţintă să împădurească o suprafaţă de 1.500 de hectare din terenurile statului administrate de Direcţia Silvică Suceava, până la finele campaniei de împădurire au fost efectuate plantări de arbori şi lucrări de regenerare a pădurii pe o suprafaţă de 1.602 hectare. Astfel, planurile de regenerare a pădurii au fost depăşite de lucrările din teren, realizările fiind de 107%.
Tot Direcţia Silvică Suceava s-a ocupat şi de împăduriri în fondul forestier privat administrat prin contracte încheiate cu deţinătorii acestuia.
Şi aici ţintele trasate la început de an au fost depăşite, încât, deşi s-a propus împădurirea unei suprafeţe de 320 de hectare, până la finele lunii mai au fost împădurite 340 de hectare de teren.
Concomitent cu lucrările de împădurire şi cele de regenerare naturală, pe suprafeţele administrate de Direcţia Silvică Suceava au fost efectuate lucrări de completare cu arborete pe o suprafaţă de 218 hectare, precum şi de refacere a plantaţiilor calamitate, pe o suprafaţă de un hectar.
Milioane de puieţi de răşinoase, asiguraţi din pepinierele proprii
Majoritatea puieţilor de arbori utilizaţi la regenerarea pădurilor aflate în administrarea DS Suceava provin din pepinierele proprii, din care, pe lângă cele 6,3 milioane de exemplare plantate direct de silvicultori, alte zeci de mii de exemplare au fost puse gratuit la dispoziţia instituţiilor administrative şi d