Toate aceste calităŢi Şi efecte ale consumului de ardei iute proaspăt, conservat în saramură sau uscat ne îndeamnă să îl avem în casă. De aceea, deŢinerea unui ghiveci în care să creŞteŢi o tufă de ardei iuŢi ar fi o recomandare amicală către dumneavoastră. PuteŢi să vă procuraŢi un astfel de ghiveci valoros din centrele de grădinărit sau chiar din piaŢă, de la tarabele la care se vând zarzavaturi.
Ghiveciul se păstrează într-un loc însorit Şi se udă zilnic (în perioadele de caniculă) sau la 2-3 zile, când temperaturile nu depăŞesc 20°C. Periodic, se curăŢă frunzele veŞtejite Şi se aplică îngrăŞământ (trei granule de la florărie, dizolvate într-o jumătate de litru apă), nu mai mult de o lingură, la 2-3 săptămâni. Se înmulŢeŞte uŞor, prin plantarea a câteva seminŢe, într-un sol afânat Şi umezit. Când plăntuŢele crescute au deja al doilea rând de frunze se răresc, pentru a face loc formării tufei. Cresc repede, înfloresc Şi fructifică abundent. Surplusul de ardei, pe care nu reuŞiti să-l consumaŢi proaspăt, îl puteŢi conserva. UŞor Şi util!
Toate aceste calităŢi Şi efecte ale consumului de ardei iute proaspăt, conservat în saramură sau uscat ne îndeamnă să îl avem în casă. De aceea, deŢinerea unui ghiveci în care să creŞteŢi o tufă de ardei iuŢi ar fi o recomandare amicală către dumneavoastră. PuteŢi să vă procuraŢi un astfel de ghiveci valoros din centrele de grădinărit sau chiar din piaŢă, de la tarabele la care se vând zarzavaturi.
Ghiveciul se păstrează într-un loc însorit Şi se udă zilnic (în perioadele de caniculă) sau la 2-3 zile, când temperaturile nu depăŞesc 20°C. Periodic, se curăŢă frunzele veŞtejite Şi se aplică îngrăŞământ (trei granule de la florărie, dizolvate într-o jumătate de litru apă), nu mai mult de o lingură, la 2-3 săptămâni. Se înmulŢeŞte uŞor, prin plantarea a câteva seminŢe, într-un sol afânat Şi umezit. Când p