O parte dintre alegători își tranzacționează votul. Licitația pleacă de la 50 de lei, banii se primesc după prezentarea dovezii – poza buletinului de vot. Pe de altă parte, membrii partidelor îi șicanează pe alegători, pretinzând că sunt de la tabăra adversă Sursa: CODRIN PRISECARU
După doar cinci ore de la deschiderea secțiilor de vot s-au înregistrat peste 530 de incidente electorale. 163 dintre acestea au fost confirmate, 58 dintre acestea fiind infracţiuni de luare şi dare de mită, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru. Cele mai multe infracţiuni au fost înregistrate, în ordine descrescătoare, în Argeş, Bucureşti şi Dâmboviţa.
Pe lângă aceste date oficiale ajunse la Ministerul Administrației sunt și multe alte incidente reclamate de partide sau de observatorii la vot. Practic nu există județ și municipiu important în care să nu fie semne ale unui rețele organizate special pentru a frauda alegerile. Ștampile lipsă, buletine gata ștampilate depistate la alegători și fotografierea buletinelor de vot ca dovadă pentru a primi recompense, sunt dovada că totul e organizat.
Un exemplu edificator a fost depistat în Giurgiu. Doi bărbaţi sunt cercetaţi de poliţişti după ce au fost prinşi că oferă bani oamenilor pentru a vota cu unul dintre candidaţii la Primăria Călugăreni, asupra lor fiind găsită suma de 1.600 de lei şi o listă cu nume.
Cum să-i enervezi pe alegători
Alte metode de jocuri murdare folosite în alegeri legate de dezinformarea și schimbarea apartenenței politice. Membrii celor două mari forțe din alegeri, PDL și USL se acuză reciproc în mediul online, și nu numai, că au sunat alegătorii la orele 3-4 noapte și au pretins că sunt din tabăra adversă pentru a-i convinge să vină la vot. Scopul: enervarea alegătorilor pe un anumit partid/candidat pentru a se prezenta la vot și să aleagă contracandidatul. Astfel de inc