Mesajul a fost trimis. Multumesc!

Primul incident electoral violent la Olt: un bărbat a fost bătut măr de simpatizanţii unui partid

Publicat in Adevarul, duminică 10 iunie 2012 ·

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Olt cercetează un incident electoral petrecut în cadrul uneia din secţiile amenajate la şcoala generală din satul Bărăşti de Cepturi, comuna Bărăşti. Incidentul a fost semnalat de către social-democraţi.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt a confirmat producerea incidentului din comuna Bărăşti în această dimineaţă. Un bărbat, simpatizant al PSD/USL, a fost bătut măr de către un grup de rivali de la UNPR deoarece a fost acuzat că face transport electoral de persoane cu maşina proprie.

“Incidentul a avut loc în urmă cu puţin timp în satul Bărăşti de Cepturi din comuna Bărăşti. Acuzaţia iniţială care ni s-a transmis de la faţa locului la numărul de telefon 112 a fost că un bărbat din localitate a fost violentat de un grup după ce omul - întâmplător un simpatizant al unui partid participant la alegeri (PSD/USL, n.a.) - a fost acuzat că transportă persoane la secţiile de vot şi le indica cum să voteze. În urma verificărilor pe care le-am efectuat nu s-au confirmat acuzaţiile care i s-au adus iniţial şi pentru care a fost bătut. În fapt, persoana în cauză se afla în autoturismul proprietate personală împreună cu prietena sa şi mergeau să voteze. Noi am întocmit participanţilor la incident dosar pentru lovire sau alte violenţe”, a declarat comisarul-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Oficialul M.A.I. a precizat că victima incidentului nu a avut nevoie de spitalizare.