La ora redactarii acestui material nu se cunosteau rezultatele alegerilor locale de duminica. Nu existau nici macar speculatii pe aceasta tema. Un lucru era însa cert: la ora 17.00, prezenta la urne în judetul Braila era de aproape 40%, peste media nationala.
Semn ca, totusi, brailenii au iesit la vot într-un numar destul de mare, cel putin superior scrutinului din 2008. Era clar ca, pâna la închiderea urnelor, urma sa voteze mai bine de jumatate din populatia judetului, ceea ce da macar aparent un grad de reprezentativitate noilor sau vechilor alesi ori realesi.
Cum au votat brailenii ramâne sa se afle în cursul zilei de astazi. Oricare ar fi rezultatele, sunt convins ca toata lumea asteapta ca în acest (nou) mandat, edilii de comune, de orase sau de judet sa constientizeze mai bine ca rolul lor este unul singur: acela de a administra mai bine zona pe care o conduc. Mai bine decât au facut-o "ceilalti" si mult mai bine decât au facut-o ei însisi în cazul celor care îsi pastreaza mandatul. Asta asteapta de la ei si cei care i-au votat, si cei care nu i-au votat, ba chiar si cei care nu s-au prezentat la urne.
Oamenii asteapta de la edili sa cheltuiasca mai eficient banul public, asteapta ca edilii sa fie mai putin opaci si mult mai putin aroganti, mai exigenti cu cei care deruleaza contracte în folosul comunitatii, dar si cu angajatii din subordine, asteapta proiecte care sa atraga investitii si care sa creeze locuri de munca, asteapta sa fie mai transparenti în actul administrarii, asteapta ca localitatea si judetul lor sa arate mai bine, asteapta ca zona lor sa cunoasca un grad de dezvoltare astfel încât sa nu mai simta nevoia de a pleca în Bucuresti sau prin strainatate. Oamenii asteapta ca urbea si judetul lor sa se apropie mai mult de normalitatea secolului XXI si sa nu mai fie nevoiti sa se compare tot timpul cu alte orase ori judete