Premierul Victor Ponta i-a convocat pe ministrul Sănătăţii, şeful CNAS şi managerul Spitalului Marie Curie, pentru a discuta despre situaţia Secţiei de Cardiochirurgie, unul dintre cele mai moderne spaţii medicale din România, care stă închis de un an şi jumătate, din cauză că Ministerul nu aprobă schema de personal. RFI a abordat subiectul, într-o emisiune recentă. Între timp, din zece copii cu probleme cardiace care ajung la Marie Curie, şase mor. Cu restul, pleacă pe rând doctorul Cătălin Cârstoveanu la clinici din străinătate, unde sunt operaţi pe inimă. Sunt transportaţi în condiţii greu de imaginat într-o lume sănătătoasă: intubaţi, în avioane de linie low-cost.
Într-o declaraţie de vineri seara la Antena 3, Victor Ponta a spus că a aflat din presă despre acest caz şi că va găsi soluţii. Situaţia a fost deja analizată de reprezentanţi ai Guvernului, la o zi după ce RFI a difuzat un interviu cu medicul Cătălin Cîrstoveanu, şeful secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi de la Marie Curie. La Sănătatea FM, medicul neonatolog–recunoscut pentru procedurile în premieră în România şi pentru cea mai mică rată a mortalităţii neonatale din ţară–vorbeşte despre condiţiile în care sunt transportaţi nou-născuţi în stare gravă la spitale din străintătate. Unii sunt operaţi la clinicile străine de medici români care aşteaptă deschiderea secţiei de la Marie Curie.
Marie Curie este cel mai mare spital de pediatrie din România. La secţia de Terapie Intensivă, condusă de medicul Cătălin Cîrstoveanu, sunt trataţi anual 200 de copii, iar alţi 200 sunt refuzaţi, din lipsă de spaţiu. Deşi e un spital public, care ar trebui teoretic finanţat de la bugetul statului, investiţii majore au fost făcute cu bani din donaţii.
Asociaţia Inima Copiilor a demarat o nouă campanie pentru extinderea secţiei de Terapie Intensivă. Tot cu bani din donaţii a fost amenajată secţi