Scrutinul de duminică nu a fost scutit de incidente, dar acestea nu au viciat decisiv rezultatele.
De la deschiderea urnelor şi până la ora 16.00, peste 680 de incidente electorale, dintre care 229 confirmate, au fost semnalate autorităţilor. Potrivit oficialilor Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), 80 dintre acestea confirmate au fost promisiuni de bani în schimbul votului. Cele mai multe sesizări de incidente au fost semnalate din Bucureşti (141) şi judeţele Argeş (58) şi Dâmboviţa (46).
Oamenii legii au aplicat 78 de sancţiuni, în valoare totală de 51.600 de lei. Un număr de 41 de mandate pentru funcţia de preşedinte de consiliu judeţean, 1.338 de mandate de consilier judeţean, 3.187 mandate de primar şi 40.311 mandate de consilier local au fost atribuite în urma scrutinului de duminică. În vederea scrutinului pentru alegerea reprezentanţilor administraţiei publice locale au fost organizate 18.133 de secţii de votare. Până la ora 17.00, 39,01% din alegători s-au prezentat la vot. Dintre aceştia, 33,55% au fost din mediul urban şi 46,47% din mediul rural. Cea mai ridicată prezenţă a fost înregistrată în judeţul Ilfov (45,47%), iar cea mai mică în judeţul Timiş - 32,34%.
Politicieni cu capul în nori
Încă de la primele ore ale dimineţii, atunci când s-a dat „start vot" pentru alegerile locale, secţiile au devenit rapid spaţiul tensiunilor şi al greşelilor. Pe lângă diverse scandaluri între candidaţi, mită sau fraude electorale, n-a lipsit nici demagogia unora dintre politicieni.
Preşedintele PNG, Gigi Becali, candidat la Primăria Capitalei şi patronul clubului sportiv „Steaua Bucureşti", nu a mai avut răbdare să intre în cabina de vot. Politicianul a considerat că nu trebuie să respecte legea şi a decis să voteze direct pe masa comisiei electorale. În mod normal, votul ar fi trebuit să fie anulat, însă p