Siguri de victorie
Încă înainte cu un ceas de închiderea urnelor, în faţa sediului PNL din bulevardul Magheru era plin de militanţi liberali - de la Anca Raţiu, Vera Hegheduş ori Daniel Vulcu până la generalul în rezervă Crăciun Leucea, doctorul Gheorghe Carp şi profesorul Dorel Tifor - cărora li s-au alăturat aliaţi PSD-işti, de la Ovidiu Mureşan, Marius Rotar şi Felix Cosma până la Sonia Drăghici, Ioan Roman şi Ioan Mang.
Cu toţii erau siguri de victoria ce avea să fie anunţată puţin după ora 21 pe baza rezultatelor exit-poll-urilor realizate de CCSB la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ, conform cărora orădenii şi-au dat voturile în proporţie masivă, de peste 72%, pentru primarul Ilie Bolojan şi de peste 65% pentru lista USL la Consiliul Local.
Anunţul făcut la Antena 3 a fost primit cu ovaţii şi aplauze, privirile tuturor fiind aţintite spre „vedeta" Bolojan care, însă, le-a pus capăt rapid, pentru a auzi ce s-a întâmplat la Cluj. În momentul în care la televizor s-a spus că liberalul Marius Nicoară era peste Emil Boc cu aproape trei procente, toţi au izbucnit din nou în aplauze, pentru că „PDL-iştii au fost bătuţi la ei acasă, oricât de mulţi bani au băgat în Boc".
Mulţumiri orădenilor
După ce militanţii s-au mai potolit, liderii USL Oradea şi Bihor au făcut declaraţii de presă, primul fiind - fireşte - Ilie Bolojan. La fel de sobru ca în timpul campaniei, primarul votat de orădeni pentru perioada 2012-2016 a declarat, scurt, că le mulţumeşte cetăţenilor care au ieşit la vot mai mult decât oricând, precum şi colegilor care l-au ajutat.
„În calitate de candidat la Primăria municipiului Oradea, aş vrea să mulţumesc tuturor orădenilor care au ieşit la vot. Prezenţa lor, într-un număr mult mai mare decât în 2008, arată pe de o parte că sunt interesaţi de ceea ce se întâmplă la Primărie, iar pe de alta că în Oradea s-a făcut ceva