Pentru cei care sunt într-o poziție de middle management, piața este echivalentul unei arme cu două tăișuri. Ai tinde să crezi că un manager își găsește mai ușor un job în cadrul unei alte companii datorită experienței și know how-ul-ui. Însă pe măsura funcției, și pretențiile sunt la fel de mari la contractarea unui nou loc de muncă.
Domeniul privat a suferit ajustări importante care au dus fie la reducerea activității mai multor companii importante, fie la închiderea activității altora. Pe de altă parte, există manageri români de top care nu s-au mai regăsit în noile politici ale companiilor. De aici și până la reorientare, nu a mai fost decât un singur pas. ”Acesta devine un nou nod gordian al carierei. Să accepte pozitii (managerii n.red) care nu corespund așteptărilor și nivelului de experiență sau să își reorienteze eforturile, temporar, către un segment insuficient acoperit în prezent: consultanța”, povestește Robert Bene (34 ani), fost director de marketing al lanțului Fornetti, actualmente consultant.
”În ultimele 6 luni, am lucrat la patru proiecte de consultanță, iar în paralel am purtat negocieri cu diverse companii pentru ocuparea unei poziții permanente”, declară Bene menționând că în astfel de activități, CV-ul capătă o altă valoare. ”În cazul meu, activitatea desfășurată în mai multe industrii și în diverse arii de responsabilitate precum administrarea generală a businessului, marketing & comunicare, tehnologia informației și logistică, mi-a oferit o perspectivă globală asupra funcționării unor structuri organizaționale complexe și asupra metodelor de soluționare a crizelor din viața unei companii”, completează acesta.
Unde să cauți oportunități noi
Pentru manageri, părăsirea companiei pentru care lucrează, din diverse motive, poate fi un nou început. Cei care au trecut prin așa ceva le recomandă celor care iau în cal