Secole de-a randul, oamenii au cautat in Biblie calauzirea si tamaduirea spirituala, dar putini au realizat ca aceasta este si un adevarat manual cu lectii importante despre sanatatea fizica, o istorie a primelor remedii naturiste la care omul din vechime a fost nevoit sa apeleze in caz de boala.
Este vorba despre plantele medicinale, mentionate in Biblie ca leac pentru suflet, medicament pentru trup sau elixir de frumusete.
Si astazi, dupa mii de ani, maslinul, isopul, busuiocul, strugurii, usturoiul, granele, scortisoara, paducelul, isopul si inca multe alte plante, pomenite in Biblie, de mai multe ori, sunt remedii care ne ajuta sa ne pastram ori sa ne regasim sanatatea, energia, echilibrul sufletesc si frumusetea.
Scortisoara "mirositoare" apare de mai multe ori mentionata in Sfanta Scriptura, mai ales ca unul dintre ingredientele ungerii sfinte. Scortisoara este, de fapt, scoarta frumos mirositoare a unor arbori, totdeauna verzi, care cresc in zonele calde, folosita drept condiment in buctarie si leac de sanatate, datorita compozitiei chimice a uleiului de scortisoara.
Uleiul de scortisoara se obtine prin distilarea cu vapori de apa a scoartelor ramurilor tinere, a florilor si frunzelor. Uleiul esential are culoarea galben catre maroniu deschis, cu miros specific, inconfundabil. Uleiul esential obtinut numai din frunze nu irita, pe cand cel din scoarta este iritant pentru mucoase.
Uleiul esential de scortisoara este antidiareic, antimicrobian, astringent, imunostimulator si are efecte benefice in afectiuni respiratorii, genito-urinare, in tratamentele stomatologice. Din anul 2002, uleiul de scortisoara se foloseste ca ingredient la prepararea Sfantului si Marelui Mir.
Cedrul, arborele cel mai laudat, pomenit in Biblie de vreo 75 de ori, este un arbore cu lemnul tare si ramuri orizontale. Lem