Scrutinul a fost presărat cu mici incidente, fără însă ca aceste scandaluri să fi modificat esenţial votul.
România a trecut din nou peste o zi de vot, însă exercitarea drepturilor garantate de Constituţie a avut, şi de această dată, succes mai mult la ţară decât la oraş. Votul este o adevărată tradiţie în mediul rural, acolo unde sătenii se prezintă în număr mare la urne înainte, dar mai ales după ieşirea de la biserică. În comuna Cojocna şi în satele care aparţin de aşezarea cunoscută, mai nou, pentru bazinele din zonă, au fost aşteptaţi la urne aproximativ 3.000 de alegători. Încă de la primele ore ale dimineţii, îmbrăcate ca în zi de sărbătoare, zeci de persoane s-au aşezat la coada secţiei de votare din comună, iar până la prânz peste 500 de oameni şi-au exercitat dreptul cetăţenesc.
Vot la 93 de ani
În satul Cara atmosfera a fost una mai lejeră, la fel ca şi în Iuriu de Câmpie, deşi acolo primul alegător s-a prezentat la urne după 15 minute de la deschiderea acestora. Chiar dacă cele patru buletine de vot le-au pus mari probleme sătenilor, după terminarea slujbei de la biserică 80 dintre aceştia au votat cu speranţa unui trai mai bun în următorii patru ani. Ritmul prezenţei la urne a scăzut mai apoi, iar până în jurul orei 15:00 numărul alegătorilor abia a depăşit 100, în condiţiile în care 280 de buletine îi aşteptau pe sătenii din Iuriu de Câmpie. „Am votat pentru că votez din anii '60. Atunci era mai uşor, pentru că ştiai exact unde să pui ştampila. Acum lumea s-a cam săturat să voteze, nu mai este aceeaşi agitaţie", a spus un sătean. De remarcat a fost, în special, votul unei femei în vârstă de 93 de ani, care a venit la urne chiar de la slujbă.
Vot în chiloţi de baie
Situaţia cea mai ciudată s-a petrecut în comuna Cojocna. Acolo, secţia de vot a fost amenajată chiar în incinta băilor sărate. Astfel că unii dintre alegăto