În România orice este posibil. Inclusiv ca 3600 de oameni să impartă aceeaşi adresă. Nu e vorba de Casa Poporului, ci de o garsonieră dublă, rezultată din dărâmarea zidului între două garsoniere confort III, de 16,5 mp fiecare, amplasate undeva la periferia Sectorului 3, într-un ghetou comunist.
Garsoniera minune e locuită în realitate de un cuplu "fără ocupaţie" şi de cei doi copii ai lor, însă în scripte la adresa Str Gara Căţelu 170 A sunt domiciliaţi peste 3600 de basarabeni, care au avut nevoie de buletin de Bucureşti. Conform vecinilor, bărbatul şi femeia de la adresa respectivă sunt "traficanţi de mutaţii" pentru basarabenii care primesc cetăţenia română şi vor să aibă buletin de Bucureşti. Dacă chiar ar trebui să împartă această garsonieră, ar trebui să se înghesuie 109 basarabeni pe fiecare metru pătrat. Altfel calculat, spaţiul vital care ar reveni fiecăruia dintre cei 3600 de locatari ar fi de doar 91,7 cm2, adică cam cât o cuşcă strâmtă chiar şi pentru un gândac de bucătărie matur.
Această anomalie este perfect legală, deoarece legea românească nu impune un maxim de persoane care pot să aibă domiciliul la o anumită adresă. Această ambiguitate legală e cea care permite apariţia "traficanţilor de mutaţii", care se ocupă de formalităţile de obţinere a buletinelor de Capitală.
Situaţiile în care mii de oameni domiciliaţi la aceeaşi adresă reprezintă un fenomen familiar în zona Industriilor-Gara Căţelu. În această dimineaţă am vizitat patru astfel de adrese şi am aflat de existenţa a încă cel puţin două. La două din aceste adrese n-a răspuns nimeni, însă am vorbit cu vecinii, iar la celelalte două, am vorbit cu proprietarul, respectiv fiul proprietăresei.
Locuinţa cu 2120 locatari şi deschidere la stradă de 0,8 metri
Viorel Sotir (45 ani) locuieşte pe strada Vălsăneşti nr 36, adresă la care candidatul PSD la primăria Sector