Cuvantul frittata vine de la cuvantul italienesc fritto, ce se refera la metoda de prajire a oualelor in tigaie. Este un fel de mancare pe baza de ou si e similara cu o omleta sau un quiche, imbogatita cu ingrediente suplimentare, cum ar fi carne, branzeturi, legume sau paste. Acesta poate fi aromata cu diferite ierburi. Sursa imagine: culoriledinfarfurie.blogspot.ro
Ingrediente:
2-3 zucchini colorati taiati in cuburi
300 g spanac sotat
1 ardei gras rosu mediu, taiat in cuburi
1 cutie de ciuperci feliate
1 cutie mica de porumb boabe
3 fire ceapa verde julien
verdeata tocata marunt
6 oua mari batute
200 g smantana
ulei de masline
cascaval (parmezan) ras (optional)
sare si piper
Mod de preparare:
Modul de pregatire este foarte simplu, potrivit culoriledinfarfurie.blogspot.ro.
Dovlecei spalati se taie in cuburi potrivit de mari.
Apoi ii punem intr-o tigaie cu putin ulei de masline la foc mediu si ii sotam cateva minute.
Separat sotam si frunzele de spanac sau daca folosim spanac decongelat, doar il stoarcem si-l taiem.
Intrucat folosim ciuperci si boabe de porumb de la conserva, care nu mai su nevoie de sotare, luam tigaia de pe foc si le adaugam pe rand.
Adaugam si ceapa taiata, ardeiul rosu taiat cuburi si verdeata tocata.
Merge si parmezan ras (sau cascaval), dar eu am uitat. Se condimenteaza cu sare si piper.
Batem cele 6 ou usor cu o furculita, adaugam smantana si rasturnam apoi peste amestecul de legume.
Se toarna intru-un vas de yena uns cu margarina.
Puteti sa o lasati chiar in tigaia in care ati sotat legumele, daca se preteaza pentru cuptor.
Se coace pana cand o scobitoare introdusa in centrul iese curata, aproximativ 30-40 de minute.
Se lasa sa se raceasca putim, apoi se scoate pe un platou si se serveste cu o salata, dupa pre