Recunoscută pentru capacitatea sa de a ţine la distanţă bolile de inimă, ciocolata pare să joace un rol important în procesul de slăbire. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la BUPA Cromwell Hospital, din Marea Britanie.
Cercetătorii au constatat că persoanele care mănâncă ciocolată regulat, cel puţin de două ori pe săptămână, au un indice de masă corporală mai scăzut faţa de cei care includ acest desert ocazional.
“Descoperirile din acest studiu sunt în contrast puternic cu aşteptările generale. Cu totii ştim că ciocolata este bogată în kilocalorii care pot duce la creşterea în greutate. Totuşi, cercetătorii au descoperit o legătură între indicele scăzut al masei corporale şi consumul regulat de cicolată. Cercetatorii susţin că aceste constatări se adaugă la numărul tot mai mare de dovezi care sugerează că nu contează cât de mult mănânci, ci contează ceea ce mănânci. Ei cred că ciocolata conţine substanţe chimice care au un efect pozitiv asupra metabolismului nostru", a declarat specialistul în nutriţie Shweta Bahsin, de la BUPA Cromwell Hospital.
În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă au analizat peste 1.000 de bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 85 de ani, care nu aveau în istoria medicală probleme cardiovasculare, diabet sau colesterol ridicat. Aceştia au fost întrebaţi de câte ori pe săptămână mănâncă ciocolată şi le-a fost măsurată greutatea. Toate datele adunate indicau o masă corporală mai scăzută pentru cei care mâncau cicolata. Aceştia aveau un aport de calorii mai mare, au mâncat multe grăsimi saturate şi nu au exercitat mai mult efort decât colegii lor care nu mâncau ciocolata.
Datele cercetării, publicată în jurnalul Archives of Internal Medicine, mai arată că indiferent cât au interpretat cercetătorii datele şi le-au combinat în funcţie de vârstă, sex, activitate fizică sau alte criterii, c