Hidrataţi-vă constant, nu abuzaţi de cafea, luaţi masa de prânz şi gustări sănătoase de-a lungul zilei, recomandă medicii pentru prevenirea cefaleei. Sursa: SHUTTERSTOCK
Atmosfera de la locul de muncă, mesele haotice, stresul, mirosurile din jur sunt tot atâţia factori ce pot fi responsabili de apariţia sau agravarea migrenelor, în special la persoane predispuse.
Vă oferim câteva metode simple care reduc riscul ca serviciul să dea dureri de cap.
1 Beţi multă apă şi limitaţi consumul de cofeină.
Deshidratarea e unul dintre factorii care declanşează migrene. Cofeina, pe de altă parte, deshidratează şi e un puternic diuretic. "Cauzează inclusiv hipertesiune, responsabilă de asemenea de durerea de cap", comentează medicul de familie Remus Lupu.
2 Nu vă înfometaţi.
Foamea este unul dintre motivele cele mai banale pentru declanşarea unei dureri de cap. Chiar dacă aveţi multe de făcut, încercaţi să nu săriţi peste mese.
Mâncaţi la prânz şi luaţi gustări cu alune, batoane cu proteine şi fructe.
"Foamea cauzează hipoglicemie, deci inclusiv durere de cap, creierul fiind unul dintre cei mai mari consumatori de glucoză", explică, mecanismul prin care apare durerea, medicul de familie Remus Lupu.
3 Programaţi-vă activităţile.
Stresul este cel mai des motiv pentru declanşarea durerii de cap. Pentru a-l reduce e bine să vă faceţi un program cât mai clar al zilei, pentru a nu intra în criză de timp.
4 Luaţi pauze dese.
Dacă vă simţiţi obosiţi sau a apărut o mică durere de cap, ieşiţi din clădire pentru o scurtă plimbare.
Dacă nu puteţi părăsi clădirea este bine să vă ridicaţi de la birou şi să faceţi câţiva paşi pentru a mai tăia din tensiune. La fiecare două ore petrecute la computer specialiştii recomandă 15 minute de pauză.
5 Asiguraţi-vă că staţi comod.
Este bine să vă aşezaţi scaunul î