Uitaţi castraveţii! Oamenii de ştiinţă bulgari susţin că au inventat un cârnat care poate contribui la prevenirea mai multor tipuri de cancer.
Cârnatul conţine licopen, o substanţă ce determină culoarea roşie a tomatelor şi care se găseşte în cantităţi mare în pieliţa de roşii, relevă presa locală, preluată de Moldpres. Cercetătorii de la Universitatea de Tehnologii Alimentare din Plovdiv şi-au propus să-i convingă pe producătorii de mezeluri din Bulgaria să renunţe la aditivi şi alte ingrediente nocive pentru a reda o culoare plăcută produselor lor.
“În timpul producerii pastei de tomate, pieliţa roşiilor nu trebuie aruncată, deoarece conţine mult licopen din care poate fi extras un colorant natural”, afirmă profesorul de la Universitatea Pantaley Deneuve, care susţine că astfel producătorii de mezeluri ar putea renunţa la coloranţii artificiali.
Conform constatărilor cercetătorilor bulgari, licopenul reduce incidenţa mai multor tipuri de cancer şi este util pentru piele. În plus, încetineşte procesul de îmbătrânire. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Plovdiv sunt încrezători că, într-un viitor apropiat, Bulgaria lor va produce primii cârnaţi absolut sănătoşi pentru organismul uman.
Uitaţi castraveţii! Oamenii de ştiinţă bulgari susţin că au inventat un cârnat care poate contribui la prevenirea mai multor tipuri de cancer.
Cârnatul conţine licopen, o substanţă ce determină culoarea roşie a tomatelor şi care se găseşte în cantităţi mare în pieliţa de roşii, relevă presa locală, preluată de Moldpres. Cercetătorii de la Universitatea de Tehnologii Alimentare din Plovdiv şi-au propus să-i convingă pe producătorii de mezeluri din Bulgaria să renunţe la aditivi şi alte ingrediente nocive pentru a reda o culoare plăcută produselor lor.
“În timpul producerii pastei de tomate, pieliţa roşiilor nu trebuie aruncată, deoare