Duminică seara - finalul zilei în care bucureştenii au venit în număr mai mare la urnele de votare decât în anul 2008, cerând străzi mai curate, parcuri, locuri de muncă, bugete administrate mai bine şi siguranţă.
La ora 21.00 cele două ecrane de la intrarea străzii Şelari transmiteau în direct rezultatele alegerilor locale. Ai fi crezut că motivele pentru care locuitorii sectoarelor Capitalei au votat anul acesta în număr mai mare i-ar fi făcut mai interesaţi de rezultatele prezentate la ediţiile speciale. Cu toate astea, în furnicarul din centrul vechi al Bucureştiului, unde tinerii, pensionarii şi familiile ieşite la "sfânta plimbare de duminică" se agitau să găsească un loc la o terasă, printre puţinele persoane ce păreau interesate de efectul voturilor pe care le-au exprimat în urmă cu câteva ore erau măturătorii, taximetriştii, vânzătorii de la magazinele din colţ şi cei care rataseră startul pentru un loc liber într-unul din barurile de pe Lipscani.
Meciurile de fotbal Spania-Italia, Irlanda-Croaţia şi cursa de Formula 1 de la Montreal au fost de fapt unele dintre motivele în plus pentru care bucureştenii au decis să umple până la refuz localurile din centrul Capitalei şi nicidecum alegerile locale.
"Este multă lume, într-adevăr, dar e o seară obişnuită de duminică. Alegerile nu au nici o legătură cu numărul mare de clienţi de la ora asta. Nu am auzit pe nimeni vorbind despre rezultate, iar noi ne aşteptăm să facem vânzare datorită meciurilor, nu alegerilor", a spus barmanul unei gelaterii de pe strada Şelari, care nu a votat astăzi, considerând că nu a avut de unde să aleagă.
"Nu am fost la vot. Opţiunile nu au fost cele mai fericite şi nu aş fi avut pe cine să aleg. Oricum, cu sau fără votul meu nu cred că se mai poate schimba ceva în bine", a adăugat el.
La o terasă de vizazi - soţ