Dieta Dukan promite pierderea unui număr impresionant de kilograme într-un timp realtiv scurt. Această cură de slăbire presupune patru faze: etapa de atac – care trebuie urmată timp de 9 zile, etapa de croazieră – care durează 5 zile, etapa de consolidare – care trebuie urmată timp de 10 zile şi etapa de stabilizare definitivă – care trebuie ţinută tot restul vieţii.
Regimul Dukan seamănă cu o cură hiperproteică, dar reuşeşte să se diferenţieze prin etapa de menţinere.
Mai jos puteţi citi reţetă pentru salata de ouă, care este indicată în faza de atac a dietei Dukan.
Acest preperat este de o complexitate redusă, ţinând cont de faptul că salata de ouă este gata în 15 minute
INGREDIENTE:
● 3 ouă
● 3 linguriţe de muştar fără zahăr (Diijon)
● 200 grame de brânză de vacă, care conţine 0,1% grăsime
● 65 grame de şuncă de pui
● 2 fire de pătrunjel verde
● sare după gust
MOD DE PREPARARE:
Cele trei ouă se fierb până ce acestea devin tari, apoi se curăţă coaja şi se taie în două, pe lungime. Mai apoi se scoate gălbenuşul şi se pune într-un castron separat. Peste gălbenuş se adaugă muştar şi un praf de sare şi se amestecă bine, până când se obţine o compoziţie omogenă.
Peste obţinut din gălbenuş se mai adaugă treptat brânza de vaci şi se amestecă bine până se obţine o compoziţie foarte cremoasă.
Apoi, se taie albuşurile şi şunca fâşii subţiri. Odată tăiate, acestea se adaugă în pasta obţinută din gălenuşul de ou, muştar şi brânza de vaci. La fina se adaugă pătrunjelul, după ce a fost tocat mărun, şi sare, după gust.
Dieta Dukan promite pierderea unui număr impresionant de kilograme într-un timp realtiv scurt. Această cură de slăbire presupune patru faze: etapa de atac – care trebuie urmată timp de 9 zile, etapa de croazieră – care durează 5 zile, etapa de consolidare – care trebuie