Ştiai că prin autosugestie poţi să reuşeşti cu brio la un examen sau la un interviu? Dar că eşti capabil să slăbeşti sau să îndepărtezi o durere sâcâitoare de cap doar prin puterea minţii? Psihologul Andreea Dîrzu te învaţă cum să stăpâneşti această “artă”. Ştiai că prin autosugestie poţi să reuşeşti cu brio la un examen sau la un interviu? Dar că eşti capabil să slăbeşti sau să îndepărtezi o durere sâcâitoare de cap doar prin puterea minţii? Psihologul Andreea Dîrzu te învaţă cum să stăpâneşti această “artă”.
Autosugestionarea funcţionează ca o reţetă personală. Dacă îţi impui să crezi că vei reuşi la un interviu de angajare sau la un examen, şansele ca rezultatele să fie pozitive sunt foarte mari. Este la fel de adevărat că, dacă nu ai încredere în tine şi eşti convins că nu vei face faţă unei situaţii, foarte probabil vei claca, iar sorţii de reuşită se vor diminua considerabil.
Specialiştii susţin că autosugestia te ajută să-ţi menţii o stare de sănătate bună. De exemplu, dacă vrei să pierzi în greutate, o atitudine pozitivă te va ajuta considerabil. Când consumi ceva dulce, nu te gândi sub nici o formă că prăjitura respectivă are o tonă de calorii şi vei acumula în greutate. Creierul va prelua informaţia şi va depozita grăsimea exact acolo de unde vrei s-o dai jos. Repetă-ţi în minte, de foarte multe ori, că nu te vei îngrăşa, chiar dacă mănânci un aliment nedietetic, şi vei constata că organismul tău a reacţionat bine şi burtica nu s-a rotunjit considerabil. Atenţie! Asta nu înseamnă că dacă vei face excese culinare vei fi zveltă ca un lujer. Totul are o limită. Încearcă să-ţi satisfaci papilele gustative, dar nu exagera.
Un alt beneficiu al autosugestiei este că putem îndepărta cu puterea minţii o durere de burtă, de dinţi sau o migrenă. O durere de cap care nu are un fundament strict medical poate fi un indicator al faptului că avem multe probl