Dupa ce, luni, DNA a cerut condamnarea la 5 ani închisoare a generalului în rezerva si a celor judecati alaturi de el, Înalta Curte de Casatie si Justitie a fixat ca termen de judecata ziua de 18 iunie.
Astfel, pâna atunci, Eugen Badalan si ceilalti inculpati mai pot sta linistiti, însa saptamâna viitoare pot ajunge dupa gratii daca judecatorii admit cererea procurorilor anticoruptie. DNA a solicitat condamnarea la câte cinci ani de închisoare cu executare a lui Badalan si a celorlalti cinci inculpati, precizând ca pedepsele cu suspendare, aplicate anterior, sunt prea blânde în raport cu gravitatea faptelor comise. Ei au fost condamnati de instanta inferioara la câte patru ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu cu consecinte deosebit de grave. Procurorii au declarat recurs, un complet de cinci judecatori al Înaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) judecând acum cauza.
Procurorii DNA au stabilit ca acuzatii si-ar fi încalcat si depasit atributiile cu ocazia negocierii, încheierii si derularii contractului de schimb încheiat între SMFT si SC Tofan Grup, ce prevedea predarea de tehnica militara scoasa din functiune la schimb cu anvelope, în valoare totala de 318.592 de dolari, la cursul de schimb de la data semnarii contractului. Dupa ce, luni, DNA a cerut condamnarea la 5 ani închisoare a generalului în rezerva si a celor judecati alaturi de el, Înalta Curte de Casatie si Justitie a fixat ca termen de judecata ziua de 18 iunie.
Astfel, pâna atunci, Eugen Badalan si ceilalti inculpati mai pot sta linistiti, însa saptamâna viitoare pot ajunge dupa gratii daca judecatorii admit cererea procurorilor anticoruptie. DNA a solicitat condamnarea la câte cinci ani de închisoare cu executare a lui Badalan si a celorlalti cinci inculpati, precizând ca pedepsele cu suspendare, aplicate anterior, sunt prea blânde în raport cu gravit