Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca primeşte în anul universitar 2012-2013 cele mai multe locuri finanţate de stat: 4.870. Pe locul doi se află Universitatea Politehnica Bucureşti cu 4.750 de locuri, urmată de Universitatea din Bucureşti cu 4.650 de locuri.
La aceste cifre se adaugă şi locurile pentru tineri de origine română din Republica Moldova cu diploma de Bacalaureat obţinută în România, precum şi locuri pentru tineri de origine română din Republica Moldova, din ţări învecinate şi diaspora.
În luna mai, Ministerul Educaţiei anunţa că Guvernul a aprobat pentru învăţământul superior de stat 62.400 de locuri pentru ciclul de studii universitare de licenţă. Guvernarea trecută prevăzuse 45.887 de granturi, cu o suma majorată pentru fiecare grant.
Ordinul de ministru precizează că alocarea cifrei de şcolarizare pentru studii universitare de licenţă finanţate de la bugetul de stat s-a realizat pe baza rezultatelor clasificării universităţilor şi ierarhizării programelor de studii.
Din prima categorie (universităţi de cercetare avansată şi educaţie), Universitatea „AL.I. Cuza" din Iaşi primeşte 3.450 de locuri, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca - 3.200, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi" din Iaşi - 2.950, Politehnica din Timisoara - 2.800, Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) - 2.700, iar Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti primeşte 800 de locuri. La acestea se adaugă şi locurile pentru categoriile sus-menţionate.