Inamicul public numărul 1 a ajuns ieri la Varşovia. A venit sub forma miilor de suporteri ruşi, o adevărată "Armată Roşie", şi a echipei olandezului Advocaat, una dintre cele mai în formă de la acest European. Dacă nu mai are ghinionul din Austria şi Elveţia (2008), când a fost învinsă doar de viitoarea campioană, Spania, Rusia promite multe şi la acest turneu.
Bine aţi venit, duşmanilor!
Secole de ură, rivalitate şi de neîncredere reciprocă s-au transferat ieri pe străzile din Varşovia. Şi pe stadionul "Naţional". "Bine aţi venit!", erau mesajele lipite pe diverse locaţii pe străzile capitalei poloneze de către fanii gazdelor, dar cu imaginea unui pistol pe ele, "Asta-i Rusia", a fost banner-ul afişat de oaspeţii din tribunele de pe "Naţional". Imaginea unui cavaler furios, posibil o reprezentare stilizată a lui Alexander Nevski, un personaj al Rusiei medievale, canonizat sfânt de Biserica Ortodoxă şi votat de ruşi în 2008 drept cel mai mare erou.
Polonia, noroc cu Borussia
Pentru Polonia, un eşec însemna aproape un capăt de drum, iar puştiul minune Dzagoev era să contureze coşmarul gazdelor. Noroc cu Błaszczykowski. Dacă în meciul cu Grecia remarcatul a fost Lewandowski, aseară a venit rândul căpitanului Poloniei. Dacă se păstrează algoritmul, la ultima partidă din grupă e rândul lui Piszcek, cel de-al treilea jucător pe care Borussia Dortmund îl dă Poloniei. "Kuba" Błaszczykowski e un fotbalist de clasă în acest moment, dar duce în spate o tragedie pe care nu o cunoaşte multă lume. S-a apucat de fotbal la 8 ani, iar la 11 ani a trăit o adevărată dramă. A văzut cum mama i-a fost înjunghiată chiar de tatăl său. Părintele i-a intrat la închisoare, iar "Kuba" a fost crescut de un unchi, fost jucător în naţionala Poloniei. "Lui îi datorez totul", avea să spună ulterior Błaszczykowski. Golul de kinogramă reuşit aseară de căpita