Focarul de meningită izbucnit la Grădiniţa cu Program Prelungit ”1,2,3” din Burdujeni a scăpat de sub control. 16 copii şi un cadru didactic de la această unitate de învăţământ au fost diagnosticaţi până acum cu meningită, boala extinzându-se şi la patru minori din afara grădiniţei, rude sau parteneri de joacă ai micuţilor, care au contractat virusul de la copiii bolnavi înscrişi la Grădiniţa „1,2,3”.
În total, în municipiul Suceava există 21 de cazuri de meningită acută virală care au legătură directă sau indirectă cu focarul iniţial.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu, a informat ieri că cei 20 de copii şi cadrul didactic depistaţi cu meningită au fost internaţi în secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, în cinci cazuri fiind vorba de forme uşoare de boală, iar în restul de forme medii de boală.
„Evoluţia tuturor cazurilor este favorabilă sub tratament, în cursul zilei de azi (n.r. ieri) urmând a se externa primul caz internat”, a adăugat responsabilul de relaţiile cu presa.
Dezinfecţie şi în unităţile de învăţământ în care au apărut cazurile „secundare”
Potrivit lui Adrian Popescu, cele patru cazuri de meningită care au legătură indirectă cu focarul iniţial au fost înregistrate la doi sugari (fraţi cu doi copii de la Grădiniţa “1,2,3”), un copil de 5 ani de la Grădiniţa “Ţăndărică” (vecin şi coleg de joacă cu un copil de la Grădiniţa “1,2,3”) şi un elev de la Şcoala Generală Nr. 11 (frate al unui copil de la Grădiniţa “1,2,3”). Şi în aceste unităţi de învăţământ, din care provin cazurile “secundare”, Direcţia de Sănătate Publică a dispus efectuarea unei dezinfecţii.
Primul copil cu semne de meningită de la Grădiniţa „1,2,3” din Burdujeni s-a prezentat la Spitalul Suceava în data de 31 mai, evoluţia pe zile a cazurilor internate fiind următoarea: