Parlamentul a adoptat cu 249 de voturi "pentru", 30 de voturi "împotrivă" şi două abţineri, declaraţia propusă de USL, potrivit căreia primul-ministru trebuie să prezinte poziţia României la lucrările Consiliului European din 28 iunie.
UPDATE Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat,întrebat dacă premierul şi preşedintele ar trebui să aibă o întrevedere după adoptarea de către Parlament a unei declaraţii politice privind Consiliul European, că "o întâlnire între un preşedinte şi un premier al unei ţări sunt binevenite".
UPDATE Premierul Victor Ponta a declarat, după votul din Parlament privind nivelul de reprezentare a României la UE, că doreşte să aibă o nouă întrevedere cu preşedintele Traian Băsescu pentru discuţii pe această temă.
"Eu îmi doresc aşa ceva, îl voi...evident că vom avea o asemenea discuţie şi punctul meu de vedere este cel exprimat astăzi", a declarat premierul.
UPDATE Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, că votul Parlamentului privind reprezentarea României la Consiliul European este un semn că echilibrul puterilor în stat funcţionează în România.
"Vreau să vă explic foarte clar că există un principiu fundamental care funcţionează în toate democraţiile parlamentare, şi anume acela de control şi echilibru reciproc al puterilor în stat. Echilibrul puterilor în stat şi controlul lor este, în cazul nostru, exercitat de Parlament asupra Guvernului, după cum Guvernul are atuurile şi atribuţiile lui care îi conferă un rol predominant pe latura executivă. Din păcate, Constituţia României are o lacună majoră, pentru că lasă unul din factorii Executivului oricărui control instituţional, şi acesta este preşedintele", a spus Tăriceanu.
UPDATE 18.00 Potrivit proiectului de declaraţie propus de USL, "Parlamentul României trebuie să fie informat, în prealabil, asupra agendei Consiliului European şi să stabileas