Centralizarea de către Biroul Electoral Judeţean Bihor a voturilor din aproape tot judeţul (cu excepţia Oradiei, comunelor Sîrbi, Lugaşu de Jos, Cărpinet şi Lunca, precum şi a unei secţii din oraşul Ştei) atestă victoria fără drept de apel a USL la toţi indicatorii, de la consilieri locali şi judeţeni, până la primari şi preşedinte de Consiliu Judeţean.
USL, spre majoritatea simplă
Datele făcute publice marţi dimineaţă indică pentru USL un scor de 44,60% la CJ, iar pentru Cornel Popa unul ceva mai mare, de 46,36% din sufragii. Pe locul al doilea se clasează PDL, care la votul politic pentru Consiliul Judeţean a primit 21,41% din voturile bihorenilor, în timp ce pentru preşedinţia CJ Radu Ţîrle a adunat 21,66% din voturi.
"Medalia de bronz" revine UDMR, care a înregistrat la CJ un procentaj de 18,50%, în timp ce Pasztor Sandor a primit 18,96% din voturi.
Pe locul al patrulea s-a clasat PPDD, a cărei listă de candidaţi la o funcţie de consilier judeţean a fost creditată de 6,14% dintre bihoreni (ceea ce înseamnă că în CJ va exista un reprezentant al lui Dan Diaconescu), în timp ce candidatul la postul de preşedinte, Ioan Hulea, a primit 6,88% din voturi.
PPMT a reuşit o figură bună, mult peste cea a PCM din 2008, formaţiunea tutelată de Laszlo Tokes având 2,59% din voturile pentru Consiliul Judeţean, iar candidatul la şefia acestei instituţii, Szilagyi Ferenc, înregistrând 2,82% din sufragii.
Pe locul al şaptelea la Consiliul Judeţean, în mod surprinzător, se situează Alianţa Civică a Romilor, care a primit 1,75% din voturi, mai multe decât lista PRM, care a adunat 1,70%, iar candidatul la şefia judeţului, Vasile Gîrba, a înregistrat un scor de 1,32% (sub cel al partidului).
La fel s-a întâmplat şi în cazul UNPR, care a agonisit 1,22% din voturi pentru lista de consilieri judeţeni, în timp ce candidatul la preşedinţia CJ, Gheorghe Pin