O noua editie TIFF a luat sfarsit la Cluj, dupa 10 zile in care sute de invitati, jurnalisti si voluntari si ai festivalului au animat atmofera orasului. TIFF-ul nu se incheie insa aici: gratie Casei TIFF, recent inaugurate, proiectiile, intalnirile si concertele continua pe tot parcursul anului. Cinefilii sunt invitati sa-i treaca pragul in fiecare zi si sa prelungeasca astfel experienta unica din timpul festivalului.
Potrivit organizatorilor, Festivalul International de Film Transilvania creste de la an la an, dovada si numarul record de filme proiectate anul acesta: 241 din 46 de tari, cu 21 mai multe decat in 2011. In total, au fost 400 de proiectii care, impreuna cu toate celelalte evenimente din programul TIFF, au atras peste 67.000 de spectatori, cu aproape 10% mai multi decat anul trecut.
Ca in fiecare an, TIFF-ul a adus la Cluj sute de invitati romani si straini - regizori, actori, producatori si distribuitori, directori de festivaluri, ziaristi si critici de film. In total, 1330 de invitati si jurnalisti acreditati au participat la evenimentele TIFF.
De buna desfasurare a sutelor de proiectii, a concertelor si a evenimentelor speciale s-a ocupat o echipa de circa 300 de profesionisti, ajutata de 493 de voluntari - un numar record pentru festival -, cu 88 mai multi decat anul trecut. Gratie apelului lansat de TIFF in Anul european al imbatranirii active si al solidaritatii intre generatii, mai multi oameni cu experienta au acceptat sa lucreze cot la cot cu adolescentii si tinerii. Astfel, cel mai tanar voluntar TIFF a avut 16 ani, iar cel mai in varsta, Greg Smith, un american din San Francisco - 63 de ani. La editia precedenta, cel mai "in varsta" voluntar a avut 33 de ani.
Noul site TIFF, mai atractiv si mai usor de utilizat, a adus circa 45.000 de vizitatori unici din 93 de tari in cele 10 zile de festival.