Viorica Frunza• In ciuda unei anchete demarate de Directia Nationala Anticoruptie, proiectul de restaurare a Palatului Culturii se realizeaza in bataie de joc • Vestigiile arheologice sunt acoperite cu pamant, in loc sa fie conservate, iar lucrarile de restaurare sunt de mantuiala • Asta, in conditiile in care recent s-au alocat inca 16 milioane euro pentru acest proiect • "Oare cineva stie ca, prin acoperisul Palatului Culturii se scurge apa si ca aceasta ajunge pana la vestigiile de o valoare inestimabila de la fundatie? Mai mult, ce ar vrea unii? Sa ingropam in pamant hrubele si totul sa se piarda? Consider ca sunt autoritati care ar trebui sa se autosesizeze in acest caz si sa demareze o serie de controale", dezvaluie un reputat arheolog iesean • "Aveti cumva atestat de arheolog? Totul se deruleaza intr-o maniera normala si cu respectarea legii si, in nici un caz, in a se arunca pamant cu ajutorul detinutilor peste fundatia Palatului", declara nonsalant Viorica Frunza, reprezentanta firmei care a proiectat lucrarile de restaurare
Simbolul cultural al Iasului risca sa cada prada unor indivizi cu interese financiare suspecte. Astfel, in conditiile in care, pentru finalizarea lucrarilor de reabilitare si de restaurare a Palatului Culturii s-au mai alocat inca 16 milioane de euro de la Ministerul Culturii si Patrimoniului National, indivizi precum Viorica Frunza, reprezentanta firmei care a proiectat lucrarile de restaurare, respectiv SC Impex Romcatel SA, si firma lui Titel Sinescu, SC Iasicon SA, continua sa-si bata joc de aceasta investitie.
Asta in conditiile in care ambele societati au fost acuzate in repetate randuri, inclusiv de procurorii anticoruptie, ca au derulat afaceri ilegale pe marginea acestui proiect.
Afacere de milioane de euro cu iz penal
Nemultumiti de modul in care unii vor sa suga bani de la st