Ambulatoriul de specialitate de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova a intrat în reabilitare, însă, în ciuda modernizării cabinetelor
şi a locurilor de aşteptare, se pare că oamenii nu vor scăpa de cozi
Marţi, 12 iunie, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, mai exact Policlinica pentru adulţi. Oamenii care au nevoie de consultaţii sau de reţete stau pe băncile vechi, unele rupte, şi îşi aşteaptă liniştiţi rândul. Nu fac gălăgie dacă mai vine cineva şi intră în faţă, chiar fără programare. „Ştiţi cum e, mai sunt cunoştinţe, rude, intră în față. Nu ai ce face, trebuie să aştepţi. Eu stau de aproape două ore după o reţetă. Vin în fiecare lună după reţetă, dar sunt scumpe medicamentele. Dacă tot stăm atât, măcar să ne programeze la două-trei luni, să nu mai venim lunar să stăm pe la uşi“, a spus o pacientă a cabinetului de oftalmologie. Majoritatea celor care vin în Policlinica Spitalului Judeţean sunt de vârsta a treia şi sunt din localități din județ. Alții chiar din alte județe.
Fie că e vorba de oftalmologie, cardiologie, ortopedie, diabet, ORL, interne sau endocrinologie, oamenii fac coadă în faţa cabinetelor, aşteptând semnul salvator al medicului. Unii stau jos, dar după o oră amorţesc şi îi lasă şi pe ceilalţi. „Mai staţi şi dumneavoastră, că pe mine mă doare spatele de la atâta stat. Mai bine mă mai plimb puţin până îmi vine rândul“, s-a adresat o femeie în vârstă unei colege de suferinţă. Afară e cald, iar geamurile larg deschise nu le aduc pacienţilor stropul de răcoare dorit, aşa că îşi fac vânt cu ce au la îndemână. Cel mai des folosesc pe post de evantai trimiterea de la medicul de familie, adeverinţa de salariat sau, în cazul celor mai „norocoşi“, radiografia pe care trebuie să o arate medicului ortoped.
„Nu îţi dau nici măcar un căruţ“
„Peisajul“ din Policlinică este însă zilnic la fel. „Am 70 de ani şi sunt din c