Societatea olandeza de servicii bancare ING va plati 619 milioane de dolari ca sa scape de acuzatiile potrivit carora ar fi incalcat sanctiunile impuse de SUA, prin ajutarea unor companii din Iran si Cuba sa transfere miliarde de dolari prin sistemul financiar american.
Compania ING a sters intentionat informatiile despre mii de tranzactii prin care s-a facut transferul de bani catre clienti din Cuba, Iran si alte state aflate sub sanctiune si ale caror conturi erau blocate, sustin oficiali ai Trezoreriei americane.
Prin aceste sanctiuni, Statele Unite incearca sa impiedice accesul statelor respective la sistemul financiar global, pentru a le limita cresterea economica ce le-ar putea infuenta programul nuclear, scrie USNews.
Suma pe care o va plati ING este cea mai mare pe care o achita o banca intr-un astfel de caz, dupa ce Credit Suisse (Elvetia) si Lloyds (Marea Britanie) au platit 536 milioane de dolari si, respectiv 350 milioane de dolari in 2009, iar banca britanica Barclays a platit in 2010 aproximativ 298 milioane de dolari.
Conform Trezoreriei, ING se pare ca redirectionat peste 1,6 miliarde de dolari prin bancile americane, catre acei clienti incalcand astfel legislatia americana. Acuzatiile au fost prezentate in fata unei Curti Federale americane, iar ING nu a negat acuzatiile. Mai mult, directorul companiei, Jan Hommen, a catalogat aceste incalcari ca fiind, "extrem de grave si inacceptabile". Societatea olandeza de servicii bancare ING va plati 619 milioane de dolari ca sa scape de acuzatiile potrivit carora ar fi incalcat sanctiunile impuse de SUA, prin ajutarea unor companii din Iran si Cuba sa transfere miliarde de dolari prin sistemul financiar american.
Compania ING a sters intentionat informatiile despre mii de tranzactii prin care s-a facut transferul de bani catre clienti din Cuba, Ira