De mai multi ani, oameni de stiinta din intreaga lume anunta ca in curand va intra pe piata carnea identica - textura si gust - cu cea pe care o cunoastem, provenind de la animale sacrificate, insa avand la baza doar vegetale. Iata ca acest lucru s-a intamplat in SUA, unde un astfel de sortiment a ajuns in supermarketuri.
Beyond Meat are la baza proteine din plante, care fac ca produsul sa arate si sa aiba acelasi gust precum carnea de pui. Ba chiar si textura este aceeasi, relateaza Gizmag.
In spatele Beyond Meat se afla Ethan Brown, un antreprenor crescut intr-o ferma din Maryland, SUA, care a decis sa nu mai puna gura pe carne. Frustrat de optiunile existente, acesta a decis sa gaseasca singur o metoda de a inlocui carnea cu ceva ce nu implica uciderea animalelor.
Impreuna cu doi cercetatori de la Universitatea Missouri a pus la punct o metoda de a obtine produsul similar carnii de pui. Locul in care s-a creat carnea semana mai mult cu laborator decat cu o bucatarie, si cu atat mai putin cu un abator. Aici se amesteca diferite ingrediente pe baza de soia, mazare, morcov si faina fara gluten, printre altele, se gateste produsul, se raceste, dupa care e gata de ambalare si consum.
Nu e prima incercare de a obtine carne vegetala, insa e primul astfel de produs care se gaseste la vanzare.
Cresterea animalelor este una dintre activitatile care emit cele mai multe gaze cu efect de sera, estimandu-se ca ar contribui cu circa 18% la totalul acestora, conform unui raport al Natiunilor Unite din 2006. Mai bine de 50 de miliarde de animale sunt sacrificate anual.
De mai multi ani, oameni de stiinta din intreaga lume anunta ca in curand va intra pe piata carnea identica - textura si gust - cu cea pe care o cunoastem, provenind de la animale sacrificate, insa avand la baza doar vegetale. Iata ca aces