Sunt alimente în cazul cărora e inutil să vă puneţi problema dacă sunt sau nu organice. În schimb, fructele şi laptele e de dorit să fie bio. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi în detaliu ce alimente e bine să cumpărați bio, ce să evitați. Sursa: EVZ
Mâncarea etichetată cu "bio" (termen care echivalează cu ecologic sau organic) e obţinută fără a se utiliza fertilizatori chimici, pesticide, antibiotice sau hormoni de creştere.
Pentru ca un aliment să poate fi vândut drept bio trebuie să fie produs sub o strictă monitorizare a unui organism independent de certificare.
De altfel, întregul lanţ de producţie al acestor alimente e urmărit: de la calitatea solulului, a apei şi până la cea a aerului, iar toate astea cresc costurile.
Aşa că cei care preferă bio trebuie să fie pregătiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar (aproape dublu).
Întrebarea e: merită sau nu să luăm orice produs bio? Răspunsul experţilor: în unele cazuri da, în altele nu.
Citiţi şi: Consumul eco, 2% dintre produse Atenție la mierea contrafăcută!Bio România: Consumul de iod în rândul populației trebuie limitatNemții vor produse bio românești în loc de cele chinezești