Cei 55 de consilieri propuşi pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), care au puterea de a susţine, de a îmbunătăţi sau de a bloca proiectele primarului general al Capitalei, sunt ingineri, economişti, medici, profesori, avocaţi sau oameni de afaceri care au încheiat contracte cu statul, au experienţă în management şi sunt oameni "capabili", după cum îi caracterizează colegii lor. Deşi o mare parte dintre aceştia nu au avut până în prezent ocazia să lucreze împreună sub umbrela aceleiaşi instituţii, noii consilieri spun că vor face tot ce le stă în putere pentru a veni în slujba cetăţenilor din Bucureşti şi că îl vor ajuta pe primar să îşi ducă la bun sfârşit proiectele, dacă acestea vor coincide şi cu viziunea lor.
"Cel mai important pentru Bucureşti în acest moment este să eficientizăm activitatea RATB şi a RADET, pentru că au pierderi foarte mari şi să îmbunătăţim condiţiile din spitale, împreună cu Ministerul Sănătăţii. Pentru RATB, o soluţie ar fi să instalăm dispozitive GPS în toate autobuzele şi tramvaiele, pentru a vedea în timp real unde se află fiecare şi să încercăm să eficientizăm şi să fluidizăm traficul acestora, făcând economie de combustibil. La RADET, trebuie să îmbunătăţim managementul transportului de energie termică şi să găsim soluţii împreună cu Ministerul Economiei pentru plata arieratelor către Enel şi Termoelectrica", a spus avocatul Mihai Giugula, unul dintre cei 32 de consilieri propuşi de USL. De altfel, chiar Sorin Oprescu, primarul Capitalei, spunea că subvenţiile pentru RATB (transport) şi cele pentru Radet (subvenţiile pentru căldură) reprezintă aproape 30% din bugetul Capitalei, numindu-le "găurile negre" ale municipalităţii.
"Avem câteva proiecte prioritare în acest moment. Unul în sectorul energetic, care presupune modernizarea RADET şi transformarea acesteia în producător d