Primul tratamanet copntra ţânţarilor din Bucureşti a început de la 11 iunie şi se desfăşoară, noaptea, timp de cinci zile, pe malurile lacurilor, în parcuri, grădini şi spaţii verzi. Şi cimitirele sunt stropite.
Tratamentele contra ţânţarilor din Bucureşti au fost posibile, din cauza ploilor abundente, de-abia începând cu 1 iunie.
Azi se tratează zonele cu vegetaţie (parcuri, cimitire, grădini, zone rezidenţiale etc.), urmând ca, mâine şi poimâine, acestea să fie efectuate la aliniamentele stradale, a informap Primăria Capitalei.
Tratamentele de exterior pentru combaterea ţânţarilor se execută prin pulverizarea de insecticid cu ajutorul generatoarelor de ceaţă rece tip ULV (Ultra Low Volume) montate pe autoturisme, potrivit municipalităţii.
"Acestea vor fi executate între orele 20:00 şi 1:00, când perioada de activitate a ţânţarilor este maximă. Tratamentele de exterior pentru combaterea ţânţarilor vor continua, în funcţie de condiţiile meteorologice, până la sfârşitul lunii septembrie", se mai arată în comunicat.
În ultimele zile, de când temperaturile au crescut, Capitala a fost invadată de ţânţari. Medicii spun că insectele par mai agresive decât în anii trecuţi.Înţepăturile lor nu sunt doar enervante, ci şi periculoase. Pe lângă mâncărimi şi dureri de cap, muşcăturile ţânţarilor pot transmite şi ei boala Lyme, pe lângă căpuşe, informează RTV.
Potrivit Primăriei Capitalei, tratamentele pentru combaterea ţânţarilor în subsoluri şi scări de bloc au fost demarate încă de la începutul campaniei de igienizare din acest an, în martie, ele nefiind influenţate de condiţiile meteo.
Anul trecut, pentru împrăştirea substanţelor contra ţânţarilor, municipalitatea a folosit şi elicoptere.
Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti