A prins răscoala de la 1907, iar în Al Doilea Război Mondial era deja tată a doi copii. Vede perfect la vârsta lui: „Nu mi-a plăcut niciodată televizorul, că strică ochii”, explică el secretul. Compune catrene dar e desprins de gadgeturile secolului 21. Nu știe ce e laptopul, telefonul mobil sau căștile audio. E lucid, dar trăiește într-un alt timp. A 107-A ANIVERSARE
Nicoale Păsculescu a tăiat tortul, ajutat de cele două fiice ale sale, și apoi a și mâncat o felie întreagă
Sursa: Adrian Pîclișan LUCID
Bătrânul vede și aude bine. Încă mai îngrijește grădina. N-a făcut excese în viață, n-a băut, n-a fumat
Sursa: Adrian Pâclișan SFAT
Nicolae Păsculescu spune că nu există săraci și bogați, ci leneși și harnici. Toată viața a cusut straie populare și și-a ținut familia
Sursa: Adrian Pîclișan
La 107 ani, când îți aduci totul aminte, nu te mai saturi să rememorezi. Așa trăiește timișoreanul Nicolae Păsculescu, unul dintre cei mai bătrâni români și cel mai în vârstă locuitor al urbei de pe Bega.
E văduv de 30 de ani
E senin, ca un sfânt cu o piele fină și albă. E perfect lucid și coerent. Mereu cu o bască, subțiată deja de atâta purtare pe cap. Pe care pentru noi, care am venit să îl sărbătorim la la 107-a aniversare, dintr-o politețe de modă veche, și-a dat-o jos, ca să o țină pe genunchi.
Nicolae Păsculescu s-a născut în anul 1905 la Cicir, județul Arad. A prins răscoala din 1907, cele două Războaie Mondiale, virtutea legionară și apoi comunismul în toată „splendoarea” sa. Are doi copii, septuagenari și ei, și, după ce acum 30 de ani a rămas văduv, s-a mutat la Timișoara, la una dintre fete. Nu s-a gândit să își refacă viața.
I-a cusut Indirei Gandhi, la cererea Partidului
De mic a fost trimis ucenic la un meșter popular, astfel că a devenit cabanier, cusător de costume populare. În tinere