Alegerile locale 2012 au reprezentat un subiect controversat, rezultatele finale depăşind aşteptările partidelor. Dacă victoria USL era previzibilă, dacă PDL a suferit un şoc la aflarea scorului dramatic obţinut, Partidul Poporului Dan Diaconescu a avut motive să sărbătorească. Oamenii lui Dan Diaconescu, patronul OTV, au ieşit pe locul trei la nivel naţional, după USL şi PDL.
Întrebarea care a stat pe buzele multora a fost cine a votat cu PPDD. Într-o emisiune GÂNDUL LIVE, jurnalistul Cristian Tudor Popescu s-a arătat surprins de numărul celor care au votat cu Dan Diaconescu, spunând că aceştia sunt "alienaţi mintal", partidul fiind o "excrescenţă".
"Dacă ar fi fost câţiva, nu era o problemă. Şi numărul lor dă, prin extrapolare, o imagine a maturităţii psiho-politice a poporului român în anul 2012. Pentru că votarea unui partid cu o asemenea platformă-program, cu un asemenea lider, un partid inexistent, care e compus dintr-un televizor de apartament, arată cât discernământ are în clipa de faţă, politic, poporul român. Există o idee intens vehiculată: au dezamăgit PNL, PSD, PDL de-a lungul timpului şi iată, să votăm acest PP pentru că ei nu au fost la guvernare. Ăsta e un argument absurd. Oricât de sărac ai fi, orice probleme ai avea, nu poţi să consideri o soluţie acest partid, despre care vorbim, decât dacă vorbim despre alienare mintală. Te sperie gândul ce s-ar putea întâmpla în această ţară dacă o asemenea excrescenţă, o asemenea tumoare politică ar ajunge să conducă România", a declarat editorialistul gândul.
Potrivit informaţiilor furnizate de Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), care a aplicat 12.000 de chestionare atât în Bucureşti, cât şi la nivel naţional, alegătorul PPDD este femeie,cu vârsta între 36 şi 50 de ani, care trăieşte în mediul rural şi are studii medii. Mai exact, rezultatele studiului arată că 50,5%