Comicul s-a născut la Fierbinţi Târg. Serialul de umor doar a făcut din orăşelul din Ialomiţa un brand naţional. Disputele politice se duc între primar şi consilierii locali, care pun o contră dezvoltării urbane. Oamenii cască gura.
Cristian Sauciuc și-a pus cârciuma la dispoziție pentru serialul „Las Fierbinți”
În Fierbinţi Târg-Ialomiţa, lumea s-a împărţit pe din două de când, o dată pe săptămână, oraşul - comună e vedetă într-un serial. Primarul e mulţumit că producătorii filmului au aşezat, într-un final, pe generic, " o atenţionare": că personajele din "Las Fierbinţi" n-au nicio treabă cu oamenii din sat sau orice asemănare este o pură concidenţă.
Realitatea se apropie însă de ficţiunea de la televizor. E bătaie pe primărie, consilierii locali nu votează proiecte doar ca să facă opoziţie, iar oamenii stau gură cască la toate astea. Scenariul e pe-aproape: vicele umblă prin sat să fure voturi, iar cârciumarul Bobiţă îl ajută. Satul închipuit de regizor are şi n-are a face cu microuniversul rural de la Fierbinţi. Bătrânii încă mai cred că n-au înnebunit de tot, precum ăia din film şi că mai pot struni tineretul, "ajuns mult prea departe cu democraţia".
"Mi-au sărit mulţi în cap că le fac oraşul de râs cu filmul ăsta. Dar eu i-am lăsat pe băieţi să-şi facă treaba, localnicii au mai câştigat de pe urma lor, că i-au luat figuranţi", spune primarul Iusein Yuksel, un PSD-ist de origine turcă, venit de la Constanţa de gura soacrei din Fierbinţi.
Localitatea a căpătat statutul de oraş prin 2004. Arată, însă, ca o comună. Pe strada principală găseşti tot ce-ţi trebuie: primăria, banca, o farmacie, un mini-market, ba chiar o terasă şi-o staţie de autobuz. După bulevard, se împrăştie casele, ca-n orice sat. Localnicii spun că asfaltul a răsărit acum patru ani, odată cu primarul turc. Acum au de toate: benzinăr