Ministerul Educaţiei depune eforturi pentru a reduce frauda la examenul de Bacalaureat. Camere de supraveghere au fost instalate în majoritatea centrelor de evaluare, însă, chiar şi aşa, elevii spun că vor găsi o metodă prin care să copieze. Sursa: LIBERTATEA
În urma unui sondaj realizat de site-ul de recrutare BestJobs arată că 55% dintre persoanele care au participat la studiu au precizat că, în ciuda măsurilor luate de autorităţi, elevii vor găsi, până la urmă, o cale să trişeze.
Numai 8% dintre respondenţi au apreciat că elevii vor fi descurajaţi din cauza controalelor mai dure. Alte 12 procente au precizat că elevii sunt ajutaţi chiar de profesori.
Bacul, o chestiune de noroc
Un alt sondaj, realizat de BestJobs tot pe tema bacalaureatului, arată că acest examen este o chestiune de noroc, după cum au apreciat 9,4% dintre respondenţi.
În ceea ce priveşte relevanţa acestui examen, lupta se dă între cei care apreciază că rezultatul evidenţiază adevărata valoare a absolventului de liceu (30%) şi cei care spun că examenul nu arată adevărata pregătire a elevului (28%).
Conform informaţiilor oferite de BestJobs, cele aproximativ 2.000 de persoane care au participat la acest studiu au vârsta între 25 şi 35 de ani, sunt absolvenţi de studii superioare si provin din mediul urban. De asemenea, în ceea ce priveşte împărţirea pe sexe, cei mai mult participanţi la sondaj sunt bărbaţi. Cercetarea a fost realizată în perioada mai-iunie 2012. Din 2013, examenul de bacalaureat ar putea fi diferenţiat