Studenţii Universităţii Spiru Haret au ieşit în stradă în această dimineaţă, începând cu ora 9:00 pentru a protesta din cauza noilor scumipiri a taxei de studiu. Studenţii de la arhitectură care încep anul trei vor plăti o taxă de trei ori mai mare decât cea plătită în primul an de studiu.
Potrivit unui comunicat al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România studenţii sunt nemulţumiţi de dublarea taxelor.
Studenţii Universităţii "Spiru Haret" din Capitală au ieşit în stradă şi ieri şi vor continua protestul astăzi. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că instituţia a luat decizia măririi taxei de studiu în doi ani, de la 1.800 de lei la 5.400 de lei. Şi asta după ce conducerea Universităţii a mai mărit o dată taxele, anul trecut, de la 1.800 de lei la 2.500 de lei. Dacă taxa nu va fi micşorată, studenţii sunt hotărâţi să dea Universitatea în judecată.
În comunicat se mai arată că studenţii nu au fost consultaţi în vederea creşterii taxei, iar Rectorul a refuzat orice negociere cu studenţii susţinând că "nu este problema universităţii dacă studenţii nu mai pot să își plătească taxele de şcolarizare".
Asociația Studenților Arhitecți "Spiru Haret" (ASASH) consideră obligatorii consultarea studenţilor şi transparenţa procesului de stabilire a taxelor de studii. "De asemenea, considerăm intolerabilă inducerea studenţilor în eroare prin înmatricularea lor cu taxe mici doar pentru ca acestea să fie crescute ulterior fără măsură de conducerea universităţii", se arată în comunicat.
Demersul studenţilor de la Universitatea Spiru Haret este sprijinit de Alianța Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România. "Deşi ne-am aştepta ca într-o societate democratică să existe dialog între conducerea oricărei universităţi și studenţii acesteia, în special în problema taxelor, se pare că încă funcţionează practici pe care le-am putea numi