Deşi a obţinut mai multe voturi decât mulţi politicieni, atât pentru Primărie, cât şi pentru Consiliul General al Capitalei, Nicuşor Dan va sta şi în următorii patru ani în afara administraţiei locale bucureştene. Asta din cauza unei legi nedrepte referitoare la pragul electoral. Cu ce rămânem totuşi de pe urma unei candidaturi care a trezit entuziasmul unei bune părţi din electoratul activ al Bucureştiului?
Cu 72.000 de voturi, Nicuşor Dan este unul dintre cei mai votaţi candidaţi la alegerile locale de duminică, deşi, practic, nu a fost prezent în mass-media tradiţionale, a avut un afişaj electoral mai mult decât discret şi nu a avut un aparat de partid în spate care să-l sprijine. În aceste condiţii, 9% la Primăria Capitalei şi 4,7% voturi pentru postul de consilier sunt performanţe remarcabile care-i oferă speranţe pentru viitor.
Cine este Nicuşor Dan
Nicuşor Dan este preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul", o organizaţie nonguvernamentală care s-a bătut pentru a opri distrugerea patrimoniului Bucureştiului şi urâţirea continuă a chipului Capitalei cu clădiri prost concepute, construite complet aiurea şi pe temeiul unor autorizaţii acordate ilegal şi/sau prin corupţie. Unele bătălii le-a câştigat în instanţă, altele le-a pierdut, dar este limpede că acest tânăr matematician nu numai că şi-a petrecut ultimii ani în contact direct cu problemele reale ale Capitalei, dar că, probabil, cunoaşte aceste probleme mai bine decât toţi candidaţii la aceste alegeri, incluzându-l aici şi pe Sorin Oprescu.
Citeşte şi Nicuşor Dan va contesta la Curtea Constituţională pragul de 5% cerut de lege pentru ca un candidat independent să devină consilier
Această seriozitate şi dedicaţia au atras acea parte a electoratului bucureştean exasperată de ignoranţa veselă şi inconsistenţa unui Silviu Prigoană, de şmecheria lui Oprescu şi de latura p