Este vorba despre contracte cu guvernul american, puse la dispoziţia companiilor româneşti care vor să se implice în construirea bazei de la Deveselu şi care vor să ofere servicii aici.
Reprezentanţi ai guvernului american le prezintă zilele acestea oamenilor de afaceri români şi străini facilităţile de la viitoarea baza americană, modul de participare la licitaţiile pentru obţinerea contractelor şi specificaţiile tehnice pentru construcţii. Contractul de mentenanţă al bazei este pe maximum 4 ani şi are o valoare cuprinsă între 25 şi 50 de milioane de dolari anual.
Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a reamintit în deschiderea conferinţei de la Bucureşti ca acordul negociat cu guvernul american prevede ca firme româneşti să fie implicate, în construirea bazei de la Deveselu, iar ele să se bucure de tratament egal cu companii străine.
Baza va avea o structură civilă, administrativă, care cuprinde de la restaurant la sala de fitness şi clinica medicală pentru cei maximum 250 de americani care s-ar putea afla la un anumit moment în bază, dar va avea şi structură militară propriu-zisă pentru construirea căreia contractele sunt cuprinse între 150 şi 250 de milioane de dolari. Construcţia bazei de la Deveselu este programată să înceapă în primăvara anului viitor şi va dura 2 ani.
Banca Mondială: Ţările în dezvoltare ar trebui să se pregătească pentru o încetinire a creşterii economice şi pentru o "perioadă dură". Pentru România este estimată o rată de creştere de 1,2% în 2012.
Spania: Premierul Rajoy declară "război" BCE şi Bundesbank, pentru a contracara recesiunea economică.
Renault vrea ca guvernele europene să reia programele de tip Rabla fiindcă vânzările de maşini noi scad sever. Jurnal economic cu Raluca Pantazi
Este vorba despre contracte cu guvernul american, puse la dispoziţia comp